Nicole Beutler Projects

Nicole Beutler projects realiseert de projecten van choreograaf en curator Nicole Beutler, vaak in samenwerking met andere kunstenaars en organisaties. De initiatieven van Nicole Beutler projects zijn diep geworteld in het verlangen om voorwaarden te scheppen voor uitwisseling en reflectie binnen een artistieke praktijk die verder gaat dan de grenzen van de gevestigde disciplines. Wat de discipline ook moge zijn, de belangrijkste motivatie ligt in het verlangen om uitgesproken te denken. Deze motivatie leidt tot performances, installaties, boeken, alsmede tot het samenstellen van conferenties, lezingen en festivals. lees meer

Nicole Beutler (München, 1969) is choreograaf en theatermaker. Na een studie Beeldende Kunst aan de Kunstacademie (Münster en München) kwam zij naar Amsterdam voor de School voor Nieuwe Dansontwikkeling van de AHK, waar zij in 1997 afstudeerde. Nicole Beutlers werk bevindt zich op het grensvlak van beeldende kunst, theater en dans en verhoudt zich altijd tot de wereld. Met minimale middelen en subtiele humor werkt zij aan diep menselijke vraagstukken. Haar voorstellingen zijn op muzikale wijze gecomponeerd. Steeds opnieuw onderzoekt zij de zeggingskracht van de dans binnen de context van performance en theater.
Belangrijke partner-kunstenaars zijn componist Gary Shepherd en lichtontwerper Minna Tiikkainen. Daarnaast gaat Nicole Beutler vaak samenwerkingen aan met kunstenaars uit andere disciplines, zoals concertpianiste Tomoko Mukaiyama, poppentheatermaker Ulrike Quade, schrijfster Magne van den Berg, mimetheatergroep Kassys en filmmakers Helena Muskens & Quirine Racké.
Nicole Beutler projects is partner associate van ICKamsterdam, het Amsterdamse stadsgezelschap voor de dans. Nicole Beutler projects is huisgezelschap bij Frascati Theater in Amsterdam, tourt door heel Nederland en op buitenlandse podia en festivals.

MEER INFO
Artistiek: Nicole Beutler / nicole@nbprojects.nl
Zakelijk: Sanne Boersma / sanne@nbprojects.nl, 06-28474066
Publiciteit: Eefje Colsen / marketing@nbprojects.nl

Lees meer

Nu te zien:

Speellijst: 8:METAMORPHOSIS

Datum
Locatie
Plaats
Boeken
Fri 22 Oct 20.15
SPOT
Groningen
Tue 26 Oct 20.00
Parktheater Eindhoven
Eindhoven
Wed 27 Oct 20.00
Chasse Theater
Breda
Thu 04 Nov 20.15
TAQA Theater De Vest
Alkmaar
Tue 09 Nov 20.15
HNT Koninklijke Schouwburg
Den Haag
; toon alle