Nicole Beutler/NB projects

NBprojects realiseert de projecten van choreograaf en curator Nicole Beutler, vaak in samenwerking met andere kunstenaars en organisaties. De initiatieven van NBprojects zijn diep geworteld in het verlangen om voorwaarden te scheppen voor uitwisseling en reflectie binnen een artistieke praktijk die verder gaat dan de grenzen van de gevestigde disciplines. Wat de discipline ook moge zijn, de belangrijkste motivatie ligt in het verlangen om uitgesproken te denken. Deze motivatie leidt tot performances, installaties, boeken, alsmede tot het samenstellen van conferenties, lezingen en festivals.  lees meer

Nicole Beutler (München, 1969) is choreograaf en theatermaker. Na een studie Beeldende Kunst aan de Kunstacademie (Münster en München) kwam zij naar Amsterdam voor de School voor Nieuwe Dansontwikkeling van de AHK, waar zij in 1997 afstudeerde. Nicole Beutlers werk bevindt zich op het grensvlak van beeldende kunst, theater en dans en verhoudt zich altijd tot de wereld. Met minimale middelen en subtiele humor werkt zij aan diep menselijke vraagstukken. Haar voorstellingen zijn op muzikale wijze gecomponeerd. Steeds opnieuw onderzoekt zij de zeggingskracht van de dans binnen de context van performance en theater.
Belangrijke partner-kunstenaars zijn componist Gary Shepherd en lichtontwerper Minna Tiikkainen. Daarnaast gaat Nicole Beutler vaak samenwerkingen aan met kunstenaars uit andere disciplines, zoals concertpianiste Tomoko Mukaiyama, poppentheatermaker Ulrike Quade, schrijfster Magne van den Berg, mimetheatergroep Kassys en filmmakers Helena Muskens & Quirine Racké.
NBprojects is partner associate van ICKamsterdam, het Amsterdamse stadsgezelschap voor de dans. NBprojects is huisgezelschap bij Frascati Theater in Amsterdam, tourt door heel Nederland en op buitenlandse podia en festivals.

MEER INFO
Artistieke leiding: Nicole Beutler / nicole@nbprojects.nl, 06-48330265
Zakelijke leiding: Monique van Beek / monique@nbprojects.nl, 06-2042903
Publiciteit: Naomi Wallenburg / naomi@nbprojects.nl, 06-38270476

Lees meer

Speellijst: 7: Triple Moon

Datum
Locatie
Plaats
Boeken
di 26 sep 20.30
Toneelschuur
Haarlem
wo 27 sep 20.15
Theater aan het Spui
Den Haag
do 19 okt 20.15
Junushoff
Wageningen
za 21 okt 20.15
Rotterdamse Schouwburg
Rotterdam
vr 10 nov 20.00
Stadsschouwburg Utrecht
Utrecht
; toon alle

Speellijst: DIDO DIDO

Datum
Locatie
Plaats
Boeken
di 07 nov 20.30 try out
Frascati
Amsterdam
wo 08 nov 20.30 try out
Frascati
Amsterdam
do 09 nov 20.30 première
Frascati
Amsterdam
vr 10 nov 20.30
Frascati
Amsterdam
za 11 nov 20.30
Frascati
Amsterdam
; toon alle