Ulrike Quade Company

Beeldend theater
Ulrike Quade Company maakt beeldend theater. Onze voorstellingen bestaan uit een unieke samenkomst van spel, dans, muziek, scenografie en literatuur, met als grootste gemene deler het gebruik van poppen. Deze staan soms in de traditie van het Oosterse poppenspel (zoals bunraku of wayang), maar net zo graag gebruiken we hyperrealistische poppen (als levensechte kopieën van de spelers) of hightech exemplaren zoals robots of cyborgs.

Onze voorstellingen variëren van intieme lunchvoorstellingen tot grootschalige opera’s die in Nederland, Europa en de rest van de wereld worden getoond.

De toekomst eigen maken
Als de wereld verandert, moeten onze verhalen mee veranderen. Onze taal is er een van de omweg: van de poëzie en magie. Vanuit de poëzie en magie maken we met onze voorstellingen nieuwe mens- & wereldbeelden, waarin we de toekomst verkennen, haar eigen maken.

Met ons innovatietraject brengen we kunst en wetenschap samen. We onderzoeken hoe technologie de mens en het theater beïnvloedt, terwijl we tegelijkertijd bekijken hoe wij met onze kennis van het ‘bezielen’ van objecten bij kunnen dragen aan de technologische vooruitgang.

Organisatie
Ulrike Quade Company is gevestigd in Amsterdam en werkt met een klein team vaste medewerkers geleid door Ulrike Quade. Het gezelschap is opgenomen in de vierjarige structurele subsidieregeling 2017-2020 van het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Prijzen
Met haar werk won Ulrike Quade diverse (internationale) prijzen. De voorstelling ‘Coco Chanel’ werd door de WijkJury Amsterdam verkozen tot beste theatervoorstelling van het seizoen 17/18. Lees hier het juryrapport.

MEER INFO:
Artistiek directeur: Ulrike Quade
Kantoor: info@ulrikequade.nl / 020 78 92 767
Marketing: Marieke van Delft – marieke@ulrikequade.nl

Lees meer

Nu te zien:

Speellijst: Vrouw of Vos

Datum
Locatie
Plaats
Boeken
Tue 28 Sep 12.30
Theater Bellevue
Amsterdam
Wed 29 Sep 12.30
Theater Bellevue
Amsterdam
Thu 30 Sep 12.30
Theater Bellevue
Amsterdam
Fri 01 Oct 12.30
Theater Bellevue
Amsterdam
Sat 02 Oct 12.30
Theater Bellevue
Amsterdam
; toon alle