Theater Bellevue

In hartje Amsterdam zorgt Theater Bellevue voor al zeker 120 jaar voor reuring. Bovenop een schatkamer aan theatergeschiedenis, is Theater Bellevue, samen met het roemruchte theatercafé De Smoeshaan, een levendig knooppunt van de Nederlandse cultuursector. Hier treffen publiek, artiesten, schrijvers, makers en gewoon nieuwsgierige passanten elkaar. Ongeacht wie ze zijn en waar ze vandaan komen, de behoefte aan inspiratie, verbinding en verbeelding hebben zij gemeen.

lees meer

In de tijd dat Toneelgroep Centrum het theater behuisde werden de eerste lunchvoorstellingen gemaakt: voorstellingen om 12:30 uur in de middag gebaseerd op nieuwe theaterteksten. Nog altijd zijn de Bellevue Lunchtheatervoorstellingen zijn zeer geliefd. Het Bellevue Lunchtheater is een springplank voor aanstormende toneelschrijvers en een proeftuin voor oude rotten. 

Theater Bellevue ontwikkelt en presenteert als ‘toneelschrijfhuis’ al ruim 30 jaar nieuw Nederlandstalig toneelrepertoire en bood kansen aan auteurs als Nasrdin Dchar, Maria Goos, Magne van de Berg, Hannah van Wieringen, Rik van den Bos, Robert Alberdingk Thijm, Dilan Yurdakul, Aaf Brandt Corstius, Dunya Khayame, Yücel Kopal en Nina Polak.

Een aantal Lunchtheaterproducties maakt een landelijke tournee als reguliere voorstelling in de avond. Zoals afgelopen jaren Als vrouwen vrienden zijn (tekst: Hannah van Wieringen), Kogelvis (in co-productie met Oostpool), Mahler & Kokoschka (in co-productie met Ulrike Quade Company ) en Niemandsland (tekst: Eva Jansen Manenschijn).

Informatie & contact

Producent:
Annelies Hendrikse – annelies@theaterbellevue.nl
Marketing:
Martine Jedema – martine@theaterbellevue.nl
Techniek:
Sjef van de Ven – techniek@theaterbellevue.nl

Onze rol

Eerdere voorstellingen