Kompagnie Kistemaker

‘Kwetsbaarheid is klote, en de voorwaarde voor alles’

Kompagnie Kistemaker is een eigenzinnig interdisciplinair theatergezelschap uit Arnhem onder artistieke leiding van Karlijn Kistemaker. Hun voorstellingen zijn een mix van fysiek spel, voordracht, muziek, film en documentair materiaal.
Kompagnie Kistemaker ziet zichzelf als de pionier van het magisch realisme in het theater; een stijl waarbij de lijn tussen feit en fictie flinterdun is. De producties ontstaan vanuit persoonlijke en inhoudelijke fascinaties. De theatrale vorm is afhankelijk van het thema of onderwerp, hoewel de stijl altijd is terug te voeren naar het magisch realisme. Zowel in de zaal als op locatie worden alle theatrale middelen uit de kast gehaald en theaterregels overtreden, allemaal om je ervan te overtuigen dat de werkelijkheid vaak wonderlijker is dan een verzinsel.

Eerdere voorstellingen zijn o.a. de theaterseries Missie Márquez, Happy Place en Kavelkamp Noord. In 2018 ontving artistiek leider Karlijn Kistemaker de prestigieuze Charlotte Köhlerprijs en in 2019 won het gezelschap de BNG Theaterprijs voor Missie Márquez in Colombia (deel 7,8 &9).

‘Het is bijzonder knap hoe werkelijkheid en theater samensmelten in het magisch-realistische universum (…) nergens verliest hoofdpersoon Kistemaker haar integriteit of haar kwetsbaarheid.’ – Juryrapport BNG-theaterprijs 2019 –

‘Haar interactieve voorstellingen met het publiek zijn ‘genereus, energiek, uitbundig theatraal en vol laconieke humor. In Kistemakers voorstellingen vervaagt de grens tussen realiteit en theater. Zo groeit het inzicht dat verbeelding en werkelijkheid  onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Precies daarin ligt de inhoudelijke betekenis van Karlijns ogenschijnlijk lichtvoetige werk’ – Juryrapport Charlotte Köhlerprijs 2018

Naast Karlijn Kistemaker bestaat het artistieke team uit muzikant Chris Koopmans, scènograaf Calle de Hoog en dramaturg Céline Buren. Karlijn Hemmer is zakelijk leider en Michelle Roos marketeer.
Kompagnie Kistemaker wordt in de periode 2021-2024 meerjarig ondersteund door het Fonds Podiumkunsten en Gemeente Arnhem.

MEER INFO
Zakelijk: Karlijn Hemmer
Zakelijk@kompagniekistemaker.nl / 06-34288525

Marketing: Michelle Roos
publiciteit@kompganiekistemaker.nl / 06-23938832

Lees meer