Bellevue Producties

Onder de naam Bellevue Producties worden de landelijke tournees van Bellevue Lunchtheater uitgebracht. Deze ‘schrijfwerkplaats’ van Theater Bellevue in Amsterdam presenteert én produceert al 30 jaar nieuw Nederlandstalig repertoire dat ruimte biedt aan de stemmen van theatermakers die op de wereld om ons heen reflecteren.

Bellevue Lunchtheater is begonnen in 1987, de tijd dat Toneelgroep Centrum nog de vaste bespeler was van Theater Bellevue. Het idee is overgenomen van de theaters in Londen. Het publiek van het lunchtheater krijgt een kijkje in de wieg van toneelrepertoire schrijvers. Robert Alberdingk Thijm, Aaf Brandt Corstius, Don Duyns, Johan Fretz, Moniek Kramer, Bodil de la Parra, Kees Roorda, Koos Terpstra, Joeri Vos, Jibbe Willems, Peer Wittenbols en velen anderen debuteerden als toneelauteur bij het Bellevue Lunchtheater om uiteindelijk door te stromen naar de grote zalen. Daarnaast keren doorgewinterde makers als Maria Goos, mugmetdegoudentand en Gerardjan Rijnders graag terug naar de intieme Paloni Zaal van het lunchtheater om daar naar hartenlust te werken aan nieuw Nederlands repetoire.

Het Lunchtheater is een springplank voor nieuw, debuterend schrijftalent en een proeftuin voor oude rotten. De voorstellingen worden dagelijks om 12.30 uur gespeeld in de Paloni Zaal van Theater Bellevue.

www.theaterbellevue.nl

Foto: Ben van Duin

MEER INFO:
Producent: Frank Noorland – frank@theaterbellevue.nl,
020-5305300
Marketing: Casper Koster – casper@theaterbellevue.nl,
020-5305308
Verkoop: Theaterzaken Via Rudolphi – info@viaurolphi.nl,
020-6277555

Lees meer

Speellijst: De verschrikkelijke Wittgenstein

Datum
Locatie
Plaats
Boeken
zo 15 mrt 20.30
Theater Bellevue
Amsterdam
ma 16 mrt 20.00
Theater aan de Rijn
Arnhem
do 19 mrt 20.30
Groene Engel
Oss
za 21 mrt 20.30
Theater Walhalla
Rotterdam
do 26 mrt 20.30
LUX
Nijmegen
; toon alle