Waal en Wind de mamacast

WAAL EN WIND | RUDOLPHI PRODUCTIES

Naast de voorstelling is er nu ook de podcast ‘Waal en Wind de mamacast’. Met de vierdelige podcastserie verlengen Eva Marie de Waal en Sophie van Winden hun onderzoek naar feminisme en moederschap dat ze met de voorstelling Mama Marlene zijn begonnen. Zij gaan het gesprek aan over feminisme en moederschap, onderwerpen die in de voorstelling uitgebreid aan bod komen. Ze interviewen uiteenlopende gasten als acteur Rick Paul van Mulligen, schrijver en theatermaker Nazmiye Oral, politicus Sylvana Simons, ondernemer Nina Pierson, theatermaker Bianca Krijgsman en haar dochter Lizzy van Vleuten en columnist Hasna El Maroudi. De interviews worden omlijst door fragmenten en muziek uit de voorstelling.

Waal en Wind De Mamacast is vanaf donderdag 19 november te beluisteren via verschillende podcast apps. De trailer staat nu al online!

Afleveringen:
Donderdag 19 november: Aflevering 1 – Help mijn moeder is actrice. Te gast zijn theatermaker Bianca Krijgsman (Plien & Bianca) en haar dochter actrice Lizzy van Vleuten.

Donderdag 26 november: Aflevering 2 – Moedermythes. Te gast zijn acteur Rick Paul van Mulligen over modern ouderschap en columnist en programmamaker Hasna El Maroudi.

Donderdag 3 december: Aflevering 3 – Moederschap in de etalage. Te gast zijn ondernemer en schrijver Nina Pierson (saladebars SLA, Bedrock.nl, boek Mama’en) en filosoof en journalist Doortje Smithuijsen (VPRO-documentaires Mijn dochter de vlogger en Volg je me nog, boek Gouden Bergen: Portret van de digitale generatie).

Donderdag 10 december: Aflevering 4 – Het persoonlijke wordt politiek. Te gast zijn theatermaker en schrijver Nazmiye Oral en politicus Sylvana Simons met een bijdrage van WOMEN Inc.

Klik hier voor alle informatie over de voorstelling Mama Marlene en speeldata.