Willem de Wolf / De Hoe

Willem de Wolf (1961) vormde van 1985 tot 2004 samen met Ton Kas het theaterduo Kas & de Wolf, met wie hij in 2002 de VSCD Mimeprijs won voor de voorstelling Ons soort mensen. Van 2010 tot en met 2021 maakte hij deel uit van de artistieke kern van de KOE. Willem is een veelgeprezen toneelauteur met een oeuvre van inmiddels ruim 40 stukken. Zijn teksten Krenz, de gedoodverfde opvolger en ForsterHuberHeyne werden genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs.

DE HOE is een intergenerationele, interstedelijke theaterspeel- en werkplaats met een thuisbasis in Antwerpen en Gent. Het is een fusie – of liever een gezamenlijke vervelling – van het voormalige Compagnie de KOE en Hof van Eede, twee verwante toonaangevende collectieven. De vaste kern van DE HOE wordt elk anderhalf jaar aangevuld met een jong collectief.

lees meer

DE HOE maakt en speelt voorstellingen / bouwt in samenwerking met CAMPO op de BOMA-site in Gent aan een werking rond schrijven, tekst, en dramaturgie  / ondersteunt elk anderhalf jaar een ander jong collectief / cureert en digitaliseert een repertoire van meer dan 80 toneelstukken. 

DE HOE vat theaterproductie op als het publiek maken van materiaal, en het gesprek over dat materiaal, en dat in diverse vormen en stadia: dat kan dus een voorstelling zijn, maar ook de publieke lezing en bespreking van scènes waarvan de inkt nog nat is, geschrapte scènes die we digitaal aanbieden, gestreamde ‘scripted podcasts’. Een productie van DE HOE is dus een constellatie van uiteenlopende soorten materiaal, eerder dan ‘de voorstelling’.

DE HOE is Het Onaf Ensemble.

Informatie & contact

De Hoe

algemene informatie
info@dehoe.be

zakelijke leiding
Elisabeth Michiels – elisabeth@dehoe.be

pers en communicatie
Jens Dewulf – communicatie@dehoe.be

productie
Laura Arens – productie@dehoe.be

Onze rol

Nu in het theater