Waal en Wind

Eva Marie de Waal en Sophie van Winden vormen samen het duo Waal en Wind. Bij Via Rudolphi Producties heeft Waal en Wind inmiddels drie voorstellingen op haar naam staan. Holy F (2016), Mama Marlene (2020) en Doing it Right (2023). In hun werk staat feminisme centraal. Met een flinke dosis humor en een scheut absurdisme beschouwen Van Winden en De Waal de positie van de vrouw, van nu en van vroeger. In 2023 maakt Waal en Wind hun derde productie met ons.

lees meer

Sophie van Winden heeft na haar opleiding aan de Toneelacademie Maastricht onder meer gespeeld bij het Noord Nederlands Toneel, het Nationale Theater en Oostpool. Ze ontving de Guido de Moor-prijs voor haar prestatie als beste jonge talent bij het Nationale Toneel. Haar eerste filmrol speelde zij in Leef!, waarvoor zij het Gouden Kalf voor beste vrouwelijke bijrol kreeg. Sophie maakte deel uit van De Ploeg, speelde bij Orkater en is verder te zien geweest in de films Kenau en Prooi en de televisieseries Overspel, Heer&Meester, Dokter Deen, Ik weet wie je bent en Klem.

Eva Marie de Waal studeerde aan de Theaterschool in Amsterdam. Zij is werkzaam als actrice, schrijver en theatermaker. De Waal maakte bij theatergezelschap Mugmetdegoudentand de voorstellingen Superkapitalisten en Sociaal Kapitaal. Met Theatergroep Pervorm maakte zij Paradevoorstellingen, waaronder regiedebuut Happynasty in 2014. Verder speelde zij in voorstellingen van Toneelgroep Oostpool, Het Nationale Toneel, Theater Bellevue en Bos Theaterproducties. Daarnaast heeft ze o.a. gespeeld in de televisieseries Penoza, Van God Los en De Spa.

De pers over Waal en Wind:
“Van Winden en De Waal weten wel hoe ze het publiek kunnen inpakken.”– De Volkskrant

Informatie & contact

Creatieve producenten:
Thomas Royé – thomas@viarudolphi.nl
Marloes Marinussen – marloes@viarudolphi.nl

Marketeers
:
Lisette Brouwer – lisette@viarudolphi.nl
Laura van Wingerden – laura@viarudolphi.nl

Eerdere voorstellingen