Saman Amini

Saman Amini wordt op 19 mei 1989 geboren in de Iraanse hoofdstad Teheran. Saman vlucht met zijn zwangere moeder en zijn zusje op 11-jarige leeftijd naar Nederland. Als tiener komt via Stichting De Vrolijkheid met theater in aanraking door Theatergroep DOX. Hij blijkt een groot talent te zijn en wordt aangenomen op de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht, waar hij in 2014 zijn diploma haalt. Saman speelt de hoofdrol in de film Sacred Defense die in 2014 in Los Angeles wordt gekroond tot de beste studentenfilm ter wereld. Ook is Saman o.a. te zien in de series Van God Los en De Fractie. Op het toneel schittert hij in Nobody Home waarin hij door theaterrecensent Loek Zonneveld wordt geprezen voor zijn spel en z’n zelfgeschreven liedjes. Met Paradiso Melkweg Productiehuis en BSCF werkt hij aan zijn muzikale show.

lees meer

Paradiso Melkweg Productiehuis (PMP) is in 2001 opgericht door Amsterdamse poppodia Paradiso en Melkweg. PMP is een huis voor jonge muzikale makers die opereren op het snijvlak van popmuziek en theater, dans, visual art en beeldende kunst. PMP biedt de jonge makers de mogelijkheid speciale projecten te maken voor het popcircuit, festivals en bijzondere locaties.

Stichting BLACK SHEEP CAN FLY (BSCF) van Saman Amini, Nima Mohaghegh en Christine de Jager, streeft naar een wereld waarin Nederlandse kunst en media een volwaardige afspiegeling van de Nederlandse samenleving zijn. BSCF maakt zich hiervoor sterk door het bieden van educatie, begeleiding en ondersteuning aan jonge talentvolle makers en performers met een diverse achtergrond. Daarnaast initieert, ontwikkelt en produceert BSCF verhalen die onderbelicht zijn in de kunst en cultuur sector maar wel degelijk een onderdeel uitmaken van onze samenleving.

Informatie & contact

MEER INFO

Zakelijk: Christine de Jager/ christine@blacksheepcanfly.nl

 

Onze rol

Eerdere voorstellingen