Naomi Velissariou

Naomi Velissariou (1984, Bilzen) is theatermaker en gebruikt filosofische, wetenschappelijke en persoonlijke denkbeelden als grondslag voor voorstellingen met een rijke beeldtaal. Ze is een van de nieuwste en meest originele theaterstemmen op dit moment. Velissariou behaalde een mastergraad theater- en filmwetenschap aan de Universiteit Antwerpen en rondde in 2012 de acteursopleiding af aan de Toneelacademie Maastricht.

lees meer

In 2014 werd ze genomineerd voor de BNG bank nieuwe Theater makersprijs, datzelfde jaar won ze de TAZ KBC jongtheatermakersprijs met de voorstelling A Tragedy (simplified) (2013) en afgelopen jaar ontving ze de Charlotte Köhler Prijs, een aanmoedigingsprijs voor jong talent van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Velissariou woont en werkt in Amsterdam. Ze maakte bij Frascati Producties tot nu toe vijf voorstellingen waarin ze zelf ook speelde: Mr Jones (2012), A Tragedy (simplified) (2013), I SEE YOU (2014), Intervention (2015) en Q&A (2016, i.s.m. Gillis Biesheuvel – Dood Paard). Nu werkt ze bij Rudolphi Producties, in coproductie met Theater Utrecht, aan haar nieuwe stuk ‘Permanent Destruction‘.
Daarnaast speelde Velissariou de hoofdrol in Out of Love, het speelfilmdebuut van Paloma Aguilera Valdebenito, die op het IFFR 2016 genomineerd werd voor de Bright Future Award en in Cobain, de nieuwe speelfilm van Nanouk Leopold (première april 2018).

Informatie & contact

Onze rol

Eerdere voorstellingen