Martin Fondse en Margriet Sjoerdsma

Margriet Sjoerdsma en Martin Fondse zijn beiden multi-instrumentalist. Alleskunner Martin Fondse componeert voor uiteenlopende ensembles als het Concertgebouworkest, het Metropole Orkest en Asko|Schönberg. Internationaal maakte hij furore met zijn eigen orkesten en samenwerkingen zoals met de Braziliaanse popster Lenine. Hij heeft een eigen narratieve en humoristische stijl waarmee hij in 2017 de prestigieuze Boy Edgar Prijs won.

lees meer

Margriet Sjoerdsma veroverde Nederland met A tribute to Eva Cassidy. Meer dan tachtig keer trad ze op met dit veelgeprezen album, van North Sea Jazz Festival tot een afgeladen Concertgebouw. In 2021 ontving Sjoerdsma een Edison voor haar album Odelion Orchestra – Northern Lights. Eerder won ze de prestigieuze Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret: de Bronzen Leeuw.

Samen met het inventieve Matangi Quartet verklanken zij in Stop de tijd de openhartige gedichten van Vrouwkje Tuinman. Sierlijke folk, klassieke muziek, jazz en pop komen samen. Letterlijk en figuurlijk tijdloos.

Informatie & contact

Onze rol

Eerdere voorstellingen