Jette Derlagen

Jette Derlagen studeerde in 2009 af als theatermaker aan de Theaterschool van Amsterdam. Ze regisseerde o.a. bij Rudolphi Producties, Theaterfestival Oerol en gaf les op de Academie voor Theater & Dans en de Theaterschool in Paramaribo. Voor de voorstelling Paramaribo-Texel werd ze geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2015. Naast haar werk als regisseur richt ze in 2012 samen met Bas Sligting IJSBREKERS training & development op. Met hun methode gestoeld op technieken uit het theater traint ze leidinggevenden van verschillende grote organisaties in het bedrijfsleven.

lees meer

Bij Via Rudolphi Producties heeft Jette Derlagen twee voorstellingen gemaakt, Paramaribo-Texel (2015) en Decemberdagen (2019). Het werk van Derlagen kenmerkt zicht door de grote thema’s die zij op relativerende, speelse en lichte wijze aan het licht brengt. Haar werk is geëngageerd maar vol humor, herkenbaar en vertederend.

Pers over Jette Derlagen:
“Grappige dialogen die zonder dat het ooit zwaar wordt, raken aan grote onderwerpen.” – Volkskrant
“Het contrast tussen nuchter en uitbundig, bedachtzaam en impulsief, Texel en Paramaribo zorgt voor veel hilariteit.” – Parool

Informatie & contact

Creatieve producenten:
Thomas Royé – thomas@viarudolphi.nl
Marloes Marinussen – marloes@viarudolphi.nl

Marketeers:
Lisette Brouwer – lisette@viarudolphi.nl
Laura van Wingerden – laura@viarudolphi.nl

Eerdere voorstellingen