Golden Palace

Golden Palace maakt al meer dan twintig jaar fysiek theater voor een breed publiek. Onder leiding van Ingrid Kuijpers (artistiek) en Britt Verstegen (zakelijk) brengt het gezelschap in co-creatie met een mix van mimers en acteurs producties voor theaterzalen en op locatie,zoals Balieleed, Rampentraining voor Stewardessen, Shop till you drop en De Oerclub.

Daarnaast produceert Golden Palace in 2021-2024 een aantal voorstellingen van geestverwante jonge makers.

lees meer

Het fysieke onderzoek naar wat er bij mensen borrelt in de onderbuik is voor Golden Palace een onuitputtelijke bron van inspiratie. Het gezelschap wordt wel ‘de antropoloog onder de theatermakers’ genoemd. Volgens de Volkskrant is Golden Palace ‘een meester in het fileren van culturen’.

De voorstellingen worden op de vloer gemaakt en ontstaan vanuit improvisaties met een stevige rem op de tekst. Alles wat onuitgesproken blijft stapelt zich net zo lang op tot het een uitweg vindt in de fysieke uitvergroting: tragikomisch en een tikje surrealistisch. En herkenbaar omdat het gaat over menselijke behoeftes: over het verlangen om samen te vloeien met anderen en tegelijkertijd te voldoen aan wat de samenleving van ons verwacht.

“Het is alsof je even in een compleet ander universum stapt. Dat is bijzonder in deze tijden van relativisme en realisme in het theater.” (Theaterkrant)

Informatie & contact

Artistieke leiding:
Ingrid Kuijpers – mail@goldenpalace.nl, 06-20417007
Zakelijke leiding:
Britt Verstegen – mail@goldenpalace.nl, 06-45778047
Publiciteit:
publiciteit@goldenpalace.nl

Onze rol

Nu in het theater

Eerdere voorstellingen