Golden Palace

In november 1997 was op locatie in een jaren ’50 feestzaaltje Golden Palace te zien, een voorstelling over het hartstochtelijke repetitieproces van een groep musical-amateurs. De ongewone combinatie van fysiek spel, zang en live uitgevoerde muziek die regisseur Ingrid Kuijpers met deze voorstelling op het spoor kwam, werd het handelsmerk van theatergroep Golden Palace.
Golden Palace heeft naam gemaakt met tragikomische voorstellingen, die zich onderscheiden door een opvallend lichamelijke speelstijl.

Voorstellingen van Golden Palace worden ‘op de vloer’ gemaakt. Er is van te voren geen bestaande tekst of scenario. Het werkproces begint met een idee, een groep acteurs, een rek met kostuums en een piano. Wat volgt is een proces van intuïtieve chaos, waarbij vanuit allerlei invalshoeken wordt geïmproviseerd: de realiteit van de situatie, de chemie tussen de personages, bewegen vanuit de fantasie. Muziek is daarbij vaak de motor: een muzikant speelt mee in de scènes, improviseert in samenspel met de acteurs. Op basis van het spelmateriaal dat zo ontstaat wordt de uiteindelijke voorstelling in elkaar gezet.

MEER INFO:
Artistieke leiding: Ingrid Kuijpers / mail@goldenpalace.nl, 06-20417007
Zakelijke leiding: Britt Verstegen / mail@goldenpalace.nl, 06-45778047
Publiciteit: Steffie van der Horst / publiciteit@goldenpalace.nl, 06-14794294
Verkoop: Theaterzaken Via Rudolphi / info@viarudolphi.nl, 020-6277555

Lees meer