Dette Glashouwer

Dette Glashouwer was een van de kernleden van het roemruchte gezelschap Suver Nuver. In de eenentwintig jaar dat Suver Nuver bestond maakte zij in Nederland en daarbuiten naam met compromisloos subtiel confronterend en ontroerend theater.

Op het moment dat Suver Nuver ophield te bestaan, brak een financiële crisis uit en Dette besloot theater te gaan maken over geld: Stand up Economy.  Gefascineerd door de geschiedenis van geld en het bestaan van complementair geld reisde ze met haar project de wereld over. Meer informatie en linkjes naar de roadmovie die Pieter Verhoeff van een van haar reizen door Amerika maakte, is te vinden haar site

lees meer

Een theatraal verslag van diepgaand onderzoek is ook Dying is absolutely safe. Kilometers boeken, daadwerkelijke knekelveld-meditaties, uitvoering van de middeleeuwse danse macabre, ervaring met Tibetaanse Bardo’s en andere hiernamaals, vrijwilliger in Hospice Amsterdam Zuidoost, niks ging ze uit de weg om het sterven zo dicht mogelijk te benaderen.

Dying is absolutely safe is een bewustzijnsverruimend verhaal over wat ons allemaal boven het hoofd hangt en wat Dette met open vizier in de ogen kijkt. De voorstelling past in een rolkoffer en speelt in elke huiskamer. (4 sterren in de Volkskrant)

Informatie & contact

Zakelijk leiding:
Karin van den Berg – karin@viarudolphi.nl

Onze rol

Eerdere voorstellingen