Carver

Theatergroep Carver heeft sinds haar oprichting in 1989 een geheel eigen, unieke stijl van theater maken ontwikkeld, die zich vooral kenmerkt door een uiterst persoonlijke betrokkenheid van de spelers zelf. Carver zoekt naar situaties, plekken, omstandigheden die op schrijnende en vaak hilarische wijze het droevige geploeter van gewone mensen tonen. Door ‘in te zoomen’ op de allerkleinste details leggen zij een tragikomische werkelijkheid bloot die vaak pijnlijk herkenbaar is. Al meer dan twintig jaar behoren de voorstellingen van theatergroep Carver tot de hoogtepunten in het theaterseizoen en vormen een ijkpunt in het Nederlandse theaterveld.
Carver is een stijl, een vorm, een manier van werken, een manier van naar de wereld kijken. Carver maakt absurde komedies die balanceren op de rand van hoop en treurnis, van pessimisme en de bevrijdende lach. 

lees meer

Carver valt in de prijzen!
In 2007 won Carver [Special Edition] de Gouden Mus op De Parade met de voorstelling TUCHT. In 2008 ontving Carver een nominatie voor de Gouden Notekraker 2008.
Beppie Melissen heeft in het Amsterdamse theater Bellevue de Mary Dresselhuys Prijs 2008 in ontvangst genomen. Ze kreeg de cultuurprijs direct na afloop van de voorstelling Gods Wachtkamer uit handen van juryvoorzitter Petra Laseur.
De jury prees de inzet en de volharding van Beppie waarmee zij haar geesteskind Theatergroep Carver inspireert tot humoristische voorstellingen die vaak gaan over absurditeit van het leven en het onvermogen van de mens om daarmee om te gaan.
De Mary Dresselhuys Prijs werd in 1992 door Joop van den Ende in het leven geroepen en op 5 september van dat jaar aan Dresselhuys zelf uitgereikt. Sindsdien wordt de prijs elke twee jaar toegekend.
Ton Kas ontving de VSCD Mimeprijs 2009 voor zijn rol in Brigadier Fub of het eeuwig menselijke van. De VSCD Mimeprijs wordt sinds 1986 jaarlijks uitgereikt aan de persoon of groep die het betreffende seizoen de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de mime. Ook Theatergroep Carver kreeg eerder de Mimeprijs; in 1991 voor de coproductie met het Onafhankelijk Toneel Café Lehmitz, die in 2012 is hernomen.

Na het verlies van de Rijkssubsidie in 2013 is theatergroep Carver in kleinere vorm blijven produceren.

Informatie & contact

Producent: Theaterzaken Via Rudolphi – info@viarudolphi.nl, 020-6277555

Eerdere voorstellingen