Berg&Bos

BERG&BOS bestaat uit theatermaker Maurits van den Berg en toneelschrijver Rik van den Bos. Zij ontmoetten elkaar op de toneelschool in Utrecht.  Als makers hebben zij de ervaring van het geslaagde stuk Het Jaar van de Schlager (Oerol 2011) in de rug. Na Transform Us! (2007) en alle andere projecten die Van den Berg en Van den Bos los van elkaar gedaan hebben, tekent de stijl van hun stukken zich steeds duidelijker af: Ze maken tragikomische theaterstukken met een klassieke opbouw. Ze vertellen een verhaal met personages en een plot. Maar ze monteren en vertellen met alle middelen die ze in handen gedrukt krijgen uit de film, de roman, liedteksten, muziek en alle mogelijke theatervormen. Hun theater gaat nooit over theater. De aandacht komt nooit op de acteur te liggen, maar blijft altijd in de wereld van het verhaal. Elke keuze en ingreep die ze maken, staat in dienst van het stuk, het opbouwen en voltooien van het universum dat zich hier en nu afspeelt.

lees meer

Maurits maakt familievoorstellingen bij Toneelschap Beumer & Drost, won de Zilveren Krekel met de voorstelling “Gasten” en speelde als acteur bij o.a. Jacob Ahlbom, Oostpool, BonteHond, Growing up in Public en op festivals als de Parade, Over het IJ en Oerol.

Rik schreef o.a. voor NNT, Oostpool, Ro theater, Firma Rieks Swarte, Toneelschuur, Generale Oost en Bellevue Lunchtheater. In 2010 won hij het Charlotte Köhler Stipendium als meest veelbelovende toneelschrijver van de afgelopen 5 jaar.

Informatie & contact

Artistiek leiders: Maurits van den Berg – maurits@tgbergenbos.nl en Rik van den Bos / rik@tgbergenbos.nl
Contact: info@tgbergenbos.nl

Onze rol

Eerdere voorstellingen