Ariane Schluter, Marisa van Eyle, Peer Wittenbols en Belle van Heerikhuizen

Bij Via Rudolphi Producties maken Peer, Ariane, Marisa en Belle op dit moment hun eerste voorstelling Zus van mijn zus, te zien in voorjaar 2023.

Ariane Schluter speelde na haar studie aan de Toneelacademie Maastricht bij verschillende gezelschappen, waaronder lange tijd bij Het Nationale Theater. Voor haar rollen in Strange Interlude (2003) en Eden (2004) ontving zij de Theo d’Or toneelprijs en in 2010 ontving zij de Theo Mann-Bouwmeesterring. Naast het toneel is Ariane ook te zien in vele films en series. In 1994 won ze de Gouden Kalf Juryprijs voor 06 (Theo van Gogh) en in 2015 de Gouden Kalf Beste Actrice Televisiedrama voor Een goed leven (Aaron Rookus). En in 2017 kreeg ze de Milaan International Film Festival award voor haar rol in Lucia de B. Haar vertaling van De appels van Moskou (Kristina Gorcheva-Newberry) bij Uitgeverij NwAdam ligt vanaf 30 maart a.s. in de winkels.
 
Marisa van Eyle studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en werkte vervolgens mee aan verschillende theaterproducties. Ze maakte deel uit van theatergezelschap De Trust en speelde bij Het Toneel Speelt. Zo speelde ze in het vierluik De geschiedenis van de familie Avenier van Maria Goos. In 1994 won ze de Colombina voor haar rol in Volksvernietiging of mijn lever is zinloos. Naast het toneel is ze ook te zien in vele films en series, waaronder de films Abeltje (1998), Zwartboek (2006) en Alles is liefde (2007). Op televisie was ze te zien in series als Kinderen geen bezwaarIC en Keyzer & De Boer Advocaten. In 2001 won ze met de film Familie, gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk, een Gouden Kalf voor beste televisiedrama.

lees meer

Peer Wittenbols schrijft toneelteksten, scenario’s, liedteksten, verhalen en gedichten. Hij studeerde aan de Toneelacademie Maastricht de richting docent/regisseur. Tot eind 2008 was hij als huisschrijver verbonden aan Toneelgroep Oostpool. Hij schreef onder meer voor Het Zuidelijk Toneel, De Toneelmakerij en de Rotterdam Connectie. Zijn werk wordt ook in het buitenland gespeeld. Met zijn teksten won hij de Van der Vlies prijs (1979), de Kaas & Kappes toneelschrijfprijs (2004 en 2005) en in 2013 won hij de Annie M.G. Schmidtprijs. Hij schreef het script voor de films Onder het Hart (2014) en Oude Liefde (2017).In het najaar van 2021 was de marathonvoorstelling Trojan Wars voor HNTJong te zien.

Belle van Heerikhuizen is regisseur met een grote liefde voor taal en muziek. In 2016 studeerde ze af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Met haar afstudeervoorstelling Een lolita won ze de Ton Lutz Award. In 2019 ontving ze een Zilveren Krekel voor het verpletterende zelfdodingsdrama Sweet Sixteen. Ze behandelt in haar werk donkere thema’s, die ze op een lichte, menselijke en invoelbare manier benadert. Ze weet in totaal verschillende artistieke contexten steeds de vinger op de zere plek van het maar al te menselijke drama te leggen. Eerder regisseerde zij stukken bij HNTjong, Theater Rotterdam, Stip theaterproducties, De Toneelmakerij en Orkater.

Informatie & contact

info@viarudolphi.nl

Eerdere voorstellingen