Peer Wittenbols, Ariane Schluter, Marisa van Eyle en Belle van Heerikhuizen

Bij Via Rudolphi Producties maken Peer, Ariane, Marisa en Belle op dit moment hun eerste voorstelling Zus van mijn zus, te zien in voorjaar 2023.

Peer Wittenbols werd op de Toneelacademie Maastricht opgeleid tot docent/regisseur. Wittenbols is schrijver van toneelstukken, dicht- en verhalenbundels, liedteksten en filmscripts. Hij schreef onder meer voor Het Zuidelijk Toneel, De Toneelmakerij en de Rotterdam Connectie. Zijn teksten hebben onder andere de Annie M.G. Schmidtprijs (voor Mijn Kind) en de Poelifinario (voor Spijkers 2) gewonnen. Hij schreef het script voor de films Onder het Hart (2014) en Oude Liefde (2017). Recentelijk maakte hij de voorstellingen Trojan Wars (HNTjong) en Een Goed Jaar (Suburbia).

lees meer

Ariane Schluter studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht. Ze speelde bij verschillende theatergezelschappen, waaronder Het Nationale Toneel. Daar speelde ze in stukken als MedeaDrie zusters, en Strange Interlude (Theo d’Or). Bij Toneelgroep Oostpool was ze te zien in o.a. People, Places & Things en dit seizoen toert ze door het land met de Bellevue-voorstelling Een vrouw blijft thuis. Schluter speelde onder meer in de speelfilms 06 (Gouden Kalf), Lucia de B. (MIFF award), De MarathonTerug naar de kust en De Matchmaker. Ook speelde zij in de televisieseries NoordZuidIk weet wie je bent en Thuisfront

Marisa van Eyle studeerde aan de Toneelschool Maastricht en werkte vervolgens mee aan verschillende theaterproducties, waaronder theatergezelschap De Trust en Het Toneel Speelt. Hier was ze te zien in onder meer de stukken Familie (2000) en Jozef in Egypte (2004). Ook speelde ze in De geschiedenis van de familie Avenier van Maria Goos dat in de periode 2005-2008 in verschillende Nederlandse theaters werd opgevoerd. Van Eyle speelde daarnaast in de films Abeltje (1998), Zwartboek (2006) en Alles is Liefde (2007). Op televisie was ze te zien in series als Kinderen geen bezwaarIC en Keyzer & De Boer Advocaten

Belle van Heerikhuizen is regisseur. In haar voorstellingen behandelt ze donkere thema’s, die ze op een lichte, menselijke en invoelbare manier benadert. Haar werk wordt altijd gedreven door een grote noodzaak en is helder van toon. Van Heerikhuizen legt in totaal verschillende artistieke contexten steeds de vinger op de zere plek van het maar al te menselijke drama. In 2016 won ze met haar afstudeervoorstelling een lolita de Ton Lutz award en in 2019 won ze een Zilveren Krekel voor het verpletterende zelfdodingsdrama Sweet Sixteen.

Informatie & contact

Creatieve producenten:
Thomas Royé – thomas@viarudolphi.nl
Marloes Marinussen – marloes@viarudolphi.nl
Marketeers:
Lisette Brouwer – lisette@viarudolphi.nl
Laura van Wingerden – laura@viarudolphi.nl

Nu in het theater