© Sanne Peper

Women in Troy

Dood Paard

Women in Troy, as told by our mothers vertelt het mythische verhaal over de belegerde stad Troje vanuit het perspectief van de vrouwen en in het bijzonder vanuit die van de moeders.
Politiek theater over de onderbelichte rol van vrouwen in de geschiedenis.

Women in Troy, as told by our mothers vertelt het mythische verhaal over de belegerde stad Troje vanuit het perspectief van de vrouwen en in het bijzonder vanuit die van de moeders. Heden en verleden worden door elkaar geweven, het persoonlijke en het mythische versmelten, helden worden monsters, slachtoffers worden daders en uiteindelijk eist het koor de hoofdrol op.
De geschiedschrijving wordt bekeken met een feministische blik.

lees meer

De tekst is van de hand van de Portugese theatermaker en schrijver Tiago Rodrigues. Voor Women in Troy, as told by our mothers laat hij zich inspireren door verschillende versies van de mythe, recente wereldgebeurtenissen en de persoonlijke verhalen van hemzelf en de theatermakers: Alesya Andrushevska, Manja Topper, Kuno Bakker, Tomer Pawlicki.

We leven mee met de ambities en visies, angsten en verlangens, frustraties en woedes van Helena, Hecuba, Cassandra en Andromache.

Let op: deze voorstelling is Engelstalig met Nederlandse boventitels

Speellijst

13/09/2420:00Theater KikkerUtrechtkaarten
19/09/2420:00Corrosia Theater, Expo & FilmAlmerekaarten
24/09/2420:30FrascatiAmsterdamkaarten
25/09/2420:30FrascatiAmsterdamkaarten
26/09/2420:30FrascatiAmsterdamkaarten
20/12/2420:00MimikDeventerkaarten

Credits

Van en met: Tiago Rodrigues, Alesya Andrushevska, Manja Topper, Kuno Bakker, Tomer Pawlicki, Michael Yallop, Ramses van den Hurk

Pers & techniek

Marketeer: Merel Coebergh – merel@doodpaard.nl
Techniek: Michael Yallop – techniek@doodpaard.nl

Onze rol