Persbericht: Theaterzaken Amsterdam alsnog gesubsidieerd door AFK

Theaterzaken Amsterdam krijgt alsnog toekenning meerjarige subsidie door Amsterdams Fonds voor de Kunst

Theaterzaken Amsterdam heeft met succes bezwaar aangetekend tegen het besluit van het Amsterdams Fonds voor de Kunst van afgelopen zomer om geen meerjarige subsidie toe te kennen. Theaterzaken Amsterdam is de overkoepelende stichting waar vanuit de Amsterdamse voorstellingen en verdiepende programma’s van Het Volksoperahuis, YoungGangsters en Rudolphi Producties gefinancierd worden. De commissie Theater van het AFK heeft geadviseerd om Theaterzaken Amsterdam nu gedeeltelijk te honoreren met hetzelfde bedrag als in de Kunstenplan 2013-2016 het geval was.

Theaterzaken Amsterdam heeft afgelopen september bezwaar aangetekend tegen de beslissing van het Amsterdam Fonds voor de Kunst om geen subsidie toe te kennen. De onafhankelijke bezwaarcommissie van het AFK stelde vervolgens in haar behandeling van dit bezwaar dat met name op het criterium ‘zakelijke kwaliteit’ en ‘publiek’ het oordeel van het Amsterdams Fonds voor de Kunst herzien moet worden. Dit bezwaar is overgenomen door de Commissie Theater, wat er toe leidt dat Theaterzaken Amsterdam in de periode 2017-2020 een jaarlijks subsidiebedrag van € 112.800,- zal ontvangen.

Door de toekenning van de subsidie zijn de producties in Amsterdam van Het Volksoperahuis (o.a. De Wasserette en Greaseman), YoungGangsters (o.a. Heroes en Be Prepared) en Rudolphi Producties (o.a. Zwaar Metaal in coproductie met Carver, Revolutie van de mislukking van Stephanie Louwrier en Gouwe Pinda’s van Bodil de la Parra, Nadja Hüpscher en Esther Scheldwacht en Het Debuut) nu veiliggesteld. Tevens kan Theaterzaken Amsterdam doorgaan met het bieden van de XL-programmering in verschillende Amsterdamse theaters: extra programma’s waarin de voorstellingsthema’s verder worden uitgediept en verschillende kunstdisciplines met elkaar worden verbonden.

Neem voor meer informatie contact op met Theaterzaken Via Rudolphi, Maarten van der Cammen. Telefoon: 020-6277555 of maarten@viarudolphi.nl

[responsive imageid=’14195′ size1=’0′ size2=’600′ size3=’1000′]