Presentatie driedaagse met afstuderend theatertalent van PACT+ Theater

Naar een idee van Via Rudolphi Producties: meer zichtbaarheid voor afstuderende makers van mbo opleidingen.

> Ga direct naar het programma
> Ga direct naar reserveren

PACT Theater is de theateropleiding van ROC Amsterdam. Dit jaar vinden de afstudeervoorstellingen van de studenten voor het eerst plaats binnen een pilot project met Via Rudolphi Producties en Likeminds. Waarbij de studenten vanuit het professionele veld begeleid en gecoacht worden.

Met dit pilot project wil Via Rudolphi Producties jonge theatermakers een kans bieden hun werk te tonen aan publiek en professionals uit het werkveld. Voor de meeste MBO-theateropleidingen is vooralsnog geen ‘vast’ podium waar deze student zich kunnen presenteren.

Voor Het Debuut selecteren wij ieder jaar werk van pas afgestudeerde theatermakers van de gevestigde opleidingen. Om een breder en meer divers beeld te krijgen willen wij ook de mbo studenten een kans bieden hun werk te presenteren. Niet op een tournee, zoals bij Het Debuut het geval is, we werken samen aan een vorm die én meer theatermakers een podium biedt én waar meer ruimte is voor uitwisseling met elkaar. Als deze pilot een succes blijkt te zijn wensen we meer MBO-theateropleidingen in Nederland erbij te betrekken.

ACHTERGROND
Omdat representatie telt. Het is onvoorstelbaar dat de afstuderende makers van de MBO-opleiding niet goed zichtbaar zijn voor het grotere publiek en de professionele theaterpraktijk. Na 3 jaar opleiding is er vooral zicht op de vervolgopleiding, terwijl je klaargestoomd bent om eigen werk te creëren. Wij zetten ons graag in om -net zoals bij Het Debuut- een nieuwe generatie theatermakers kennis te laten maken met het ‘echte’ podium buiten de schoolmuren. Niet middels een tournee, maar in Amsterdam-Noord bij Likeminds, waar we een week met de studenten en coaches gaan werken en materiaal presenteren.

De eerste pilot start in februari 2023 met voorstellingen en workshops bij Likeminds Podium.

PROGRAMMA

23 februari 19.30-21.30u
Gaia van Langerak – Wij die hopend voor de ondergang staan
Charlotte Velsen – Changing 
Noa van Dun, Dylan Karwan, Harvey Elgood – ADDicted 

24 februari 19.30-21.30u
Priscilla ter Voert – Jouska
Mathilde den Draak – Verborgen vrouwen 
Moos Wurms, Livia Lamers, Tanne Dijkstra – Fucking volwassen 

25 februari 12.00-16.30u
za. 12.00-13.15u
Priscilla ter Voert – Jouska
Mathilde den Draak – Verborgen vrouwen

za. 13.45-14.15u
Noa van Dun, Dylan Karwan, Harvey Elgood – ADDicted 

za .14.30-14.45u
Gaia van Langerak – Wij die hopend voor de ondergang staan
Charlotte Velsen – Changing 

za. 16.00-16.30u
Moos Wurms, Livia Lamers, Tanne Dijkstra – Fucking volwassen 

RESERVEREN