Meld je aan voor Het Debuut

AANMELDEN VOOR SEIZOEN ’24 KAN VANAF 1 DEC. ’23.

Ieder jaar selecteert Via Rudolphi Producties afstuderend theatertalent voor Het Debuut. Studeer jij deze zomer af? Dan maak je kans om deel te nemen aan de tournee van Het Debuut.

De voorstellingen die kans maken op deelname aan Het Debuut zijn eigen werk, dus nieuw ontwikkeld materiaal. Alle Nederlandse en Vlaamse opleidingen worden meegenomen in de voorselectie. We streven ernaar een mooie, dynamische avond te creëren met makers van diverse opleidingen en achtergronden. Een panel van professionals zal zoveel mogelijk voorstellingen bekijken, zowel on- als offline. Omdat wij waarschijnlijk niet overal bij kunnen zijn raden wij je aan een registratie te maken van je afstudeervoorstelling.

Hieronder vind je een aantal randvoorwaarden voor deelname aan Het Debuut.
# De voorstellingsavond van Het Debuut bestaat uit drie voorstellingen. De voorstellingen duren (of worden ingekort tot) per stuk maximaal dertig minuten. Zodoende krijgt het publiek binnen twee uur tijd drie voorstellingen te zien.
# De tournee loopt vanaf half september tot en met begin november 2024 en kent in totaal zo’n 20 voorstellingen verspreid door het hele land. Ter voorbereiding hierop wordt er 3 weken gerepeteerd en afgemonteerd, onder artistieke begeleiding.
# Ook krijgen de deelnemers verschillende masterclasses over ondernemerschap, publiciteit en wat er zoal bij komt kijken als je op je eigen theaterbenen staat.

Om in aanmerking te komen voor Het Debuut willen wij je afstudeervoorstelling kunnen zien, live, online of via registratie. Meld je zo snel mogelijk en uiterlijk vóór 1 juli aan door onderstaand formulier in te vullen.


VOLG JIJ DEZE TALENTEN OP?

OVER HET DEBUUT
Het uitgangspunt van de tournee van Het Debuut is dat het publiek in het land vers van de pers het theatertalent van de toekomst ontdekt. En dat pas afgestudeerde theatermakers de kans krijgen hun werk te spelen en zich te ontwikkelen als maker.

“Drie korte voorstellingen van jonge theatermakers op één avond. Dat is de luxe die onder de noemer Het Debuut al heel wat jaren wordt aangeboden door Via Rudolphi Producties. (…) Een buitenkansje.” de Volkskrant ★★★★ (2022)

“Een van de meer bewonderenswaardige concepten in de theaterwereld is Het Debuut van Rudolphi Producties, waarbij een selectie van afstudeervoorstellingen samen op tournee wordt gestuurd.” NRC (2021) 

“Met het opheffen van het ITS Festival worden initiatieven als Het Debuut nóg belangrijker.” Theaterkrant (2021) 

“Het Debuut is een van de beter bewaarde geheimen van het Nederlandse theater. Spannend, beangstigend en ontwrichtend – dat is precies waarom je naar Het Debuut gaat.” de Volkskrant (2019) 

Lees hier meer over Het Debuut