Naomi Velissariou wint Regieprijs 2019 voor Permanent Destruction

Naomi Velissariou wint Regieprijs 2019 voor Permanent Destruction – The SK Concert op Nederlands Theater Festival

Tijdens het Gala van het Nederlands Theater Festival op zondag 15 september 2019 ontving Naomi Velissariou de Regieprijs 2019 voor haar theatrale concertperformance PERMANENT DESTRUCTION – The SK Concert. Deze maakte ze vorig jaar samen met Joost Maaskant, een coproductie van Theater Utrecht, Rudolphi Producties en C-takt. We zijn ontzettend blij voor Naomi en trots op deze prachtige prijs!

The SK Concert is een melodramatisch energy concert door de ‘pop-up band’ PERMANENT DESTRUCTION. De performance is een sexy show over zelfhaat en onbeantwoorde liefde, met dodelijk poëtische lyrics en een overdadig gebruik van autotune. Met genres variërend van R&B tot industriële hardcore en met overdadig gebruik van auto-tune en trap hop referenties. Het stuk werd alom geprezen door pers en publiek en geselecteerd voor de Officiële Juryselectie van het Nederlands Theater Festival en het Vlaamse Theaterfestival 2019.

Naomi Velissariou liet zich voor The SK Concert inspireren door Sarah Kane (1971-1999), een van de meest geruchtmakende toneelschrijvers van de afgelopen decennia, wier psychische gesteldheid zo compromisloos weerklank vond in haar werk.