Het Debuut 2023 XL

Als altijd eindigen we Het Debuut in Theater Bellevue met een extra uitgebreide programmering. Tijdens Het Debuut ontdek je de meest opvallende afstudeervoorstellingen van 2023. Op één avond zie je drie verschillende korte voorstellingen van dé theatermakers van de toekomst. Dit jaar zijn dat Femi van Elshuis, Jonathan Eduardo Brito, Koen ter Braak en Jeroen van Arkel.

Tijdens deze eXtra Large uitvoering van Het Debuut ontdekken we via ander werk wat de ‘debutanten’ van dit jaar bezighoudt. Wat hebben zij ons nog meer te vertellen? Met twee documentaires en een spoken-word performance leren we Femi, Jonathan, Koen en Jeroen nog beter kennen. 

Vrijdag 3 en za 4 nov | 17:00u  | Kleine Zaal

Spoken word

FEMI
Femi van Elshuis

Naast ‘Ik wil wit zijn’ studeerde Femi van Elshuis ook af met een andere liefde die ze ontmoette op school. Gedichten, schrijven, spoken word. ‘FEMI’ is een gebundelde verzameling van 14 teksten over moe zijn door uitsluiting, vlinders voelen, Rotterdam, van gehouden willen worden, Alleen De Fam, een brief aan Nederland, het zijn van een ‘rich, chocolate, nubian, darker the berry richer the juice, princess, queen’ en meer. Femi: bedoeld om hardop te spreken.

Tijdens Het Debuut XL zal Femi een aantal teksten uit de bundel voordragen.

Film

Odysseus: Odysseus
Koen ter Braak

“Ik vertrek één keer. Daarna blijf ik.
Ik vertrek misschien twee keer. Maar dán zal ik toch blijven…
Als ik vertrokken ben zal ik één keer blijven staan en aarzelen,
misschien ook twee keer – ik weet het niet.
Ik heb gelijk, zal ik denken.
Ik neem de kortste weg, de mooiste weg,
en ook de snelste weg,
de weg langs afgronden en elegante ruïnes.
de weg langs klaprozen, langs schreeuwende meeuwen –
de weg naar huis.”


In de film vertelt Odysseus het verhaal van hoe hij, na het winnen van de Trojaanse Oorlog, over de Middellandse Zee voer; vastberaden terug te keren naar Ithaka, zijn thuis.
Een verhaal over psychedelische Lotosbloemen, introverte reuzen met één oog, sexy Sirenen en queer heksen.
Over de zee.
Over de wind.
Over vleesetende drag queens, en over loslaten.

Spel: Melanie Barelds, Catoo Post, Julie Boellaard, Just van Bommel, Floor van der Jeugd, Teuntje Post, Annemarije Zoer, Nina Wilson, Pien Trieling, Jeroen van Arkel, Nikita Berezko, Raf Stekelenburg, Tijmen Dietvorst, Tobias Loeff & Koen ter Braak
Regie/Scenario/Productie/Montage: Koen ter Braak
Camera: Pim Pimentel, Stan Visser, Noël Schut, Max van de Pol, Rick de Beurs, Tarzan Rutgers & Merijn Kortman
Co-productie: Pim Jongsma
Co-regie: Kiriko Mechanicus
Vormgeving: Pim Jongsma & Koen ter Braak
Kostuums: Bonnie Brandt
Geluidsontwerp: Christopher van Duijn

Vrijdag 3 en za 4 nov | doorlopend  | foyer

Film

Kleine Jongen
Jonathan Eduardo Brito

Een autobiografische animatie-documentaire over de zoektocht van een kind, een Kleine Jongen. In de film volgen we de ontwikkeling van een jongen die zich verstopt en een geheim bij zich draagt naar een jongvolwassene zonder geheim. In de documentaire worden de thema’s identiteit, vrijheid en je thuis voelen besproken. Een film over zelfacceptatie met betrekking tot seksualiteit en liefde. 

Kleine Jongen is een coming-out prelude op de coming of age voorstelling A Thousand Roses.

Concept, spel en scenario: Jonathan Eduardo Brito

Met dank aan: alle betrokkenen voor hun eerlijkheid en open gesprekken en het team dat ervoor gezorgd heeft dat dit verhaal zo een vorm en podium kon krijgen.