Doing it Right XL – Emancipator

23 november | LUX, Nijmegen

Tickets

Doing it Right XL is meer dan alleen de voorstelling; we hebben een boeiend programma voor jullie in petto met muziek, verdieping en natuurlijk Waal en Wind. Tijdens het avondprogramma EN NU? vertalen we de inhoud uit de voorstelling naar de alledaagse realiteit, zodat we er meteen iets mee kunnen doen. Onze moderator Nadine Ridder gaat tijdens EN NU? dieper in gesprek met een fantastische gast namens Emancipator over het veranderen van normen voor mannen en mannelijkheid, en er wacht ook nog een artistieke verrassing…

Over Emancipator

Emancipator werkt aan het veranderen van de maatschappelijke normen voor mannen en mannelijkheid. Want om gendergelijkheid te bereiken moeten ook mannen veranderen.

Mannenemancipatie gaat over het voorkomen van gewelddadige mannelijkheid en het promoten van zorgzame mannelijkheid, als bijdrage aan de emancipatie van vrouwen en lhbtqia+ personen en de bevrijding van mannen uit traditionele mannelijkheden.

Traditionele mannelijkheidsnormen veroorzaken problemen voor mannen zelf, voor anderen en de wereld. Allerlei persoonlijke en maatschappelijke problemen zijn te herleiden tot strikte ideeën over wat het betekent om een man te zijn, van de verdeling van arbeid en zorg, vaderschap, opvoeding en relaties, tot seksualiteit, geweld, diversiteit en lichamelijke en geestelijke gezondheid. Feminisme heeft mannen nodig voor een betere wereld, en mannen hebben feminisme nodig voor een beter leven. Mannenemancipatie is met een andere blik kijken naar de rol van mannen en mannelijkheid, en bekijken hoe zij kunnen bijdragen aan én profiteren van meer gendergelijkheid. Zo maken we mannen meer mens.