Stadsschouwburg Amsterdam: Golden Hours (As you like it) – Rosas / Anne Teresa De Keersmaeker

Als er één ding genoemd kan worden dat al het werk van de wereldberoemde Belgische choreografe Anne Teresa De Keersmaeker kenmerkt, dan is het de intense relatie tussen dans en muziek – van de minimal music van Steve Reich tot de middeleeuwse Ars subtilior. In Golden Hours (As you like it) ontmoeten De Keersmaekers dans en de poëzie van Shakespeare elkaar op de tonen van Another Green World, een album van Brian Eno.

De afgelopen drie decennia creëerde De Keersmaeker een indrukwekkende reeks choreografieën. Ze drukte haar stempel op de hedendaagse dans, wereldwijd. Haar voorstellingen gaan in première op de grote internationale festivals. Werken als Drumming, Rosas danst Rosas en Fase worden beschouwd als mijlpalen en na dertig jaar nog steeds gedanst voor volle zalen.

Eno’s eigenzinnige muziek over tijd, bracht De Keersmaeker bij Shakespeares As You Like It, een zonderlinge komedie waarin verliefde personages de natuur invluchten, weg van een corrupte hofhouding. In het idyllische woud van Arden, waar geen tijd bestaat, komen de ritmes en de poëzie van Shakespeare samen met de dans van De Keersmaeker.

Aanvang: 20.00 uur
Klik hier voor kaartverkoopinformatie.

< TERUG