NEW STU.F

George en Eran Producties, Academie voor Theater en Dans Amsterdam, theater De Meervaart, impresariaat Via Rudolphi, Over het IJ Festival en Oerol

Om de verbinding tussen afstuderende theatermakers en het werkveld te versterken presenteren wij: NEW STU.F. Een curriculum voor de theatermaker van de 21e eeuw. In dit jaarlijkse talentontwikkelingstraject voor derde- en vierdejaars studenten van de ATKA leren de jonge theatermakers alle ins en outs over het theatervak voor- en achter de schermen. Denk aan conceptontwikkeling, marketing, begrotingen maken en fondsenwerving.

NEW STU.F biedt de jonge makers de kans om te proeven aan het ondernemerschap, om zichzelf te profileren in het veld en kennis te maken met alle aspecten van het opzetten van een eigen beroepspraktijk.

Inhoud van het traject
Derde- en vierdejaars studenten van de ATKA krijgen de kans om in de Meervaart, onder de vleugels van alle partners, een eigen productie te ontwikkelen. De producties vertrekken vanuit nieuw geschreven materiaal. De jonge theatermakers zorgen zelf voor de productie van hun voorstelling, onder begeleiding van George en Eran Producties, de Meervaart en de Toneelschool.

Het ondernemerschap van de jonge makers wordt verder ontwikkeld door middel van een tiental colleges, gegevens door de partners van NEW STU.F. Onderwerpen die hierin worden behandeld zijn onder meer: wat is de zakelijke uitwerking van een artistiek idee, hoe stel je een begroting op, hoe produceer je een stuk, hoe schrijf je een subsidieaanvraag, welke fondsen zijn er, wat kun je verwachten van een impresariaat, hoe presenteer je je plannen bij programmeurs, hoe verloopt de communicatie met theaters en wat is belangrijke informatie voor je publiek.

Oerol biedt een de deelnemers een residentie week waarin ze kennis maken met het festival en masterclasses krijgen in het theatermaken op locatie. De groep gaat naar het eiland om hun producties onder begeleiding van Oerol verder te bewerken en te relateren aan de omgeving daar.

In de laatste 2 weken van het traject worden de voorstellingen gemonteerd in de Meervaart. Hier vindt ter afsluiting een driedaags festival plaats. Tijdens deze drie dagen staan alle ruimtes in het theater in het teken van NEW STU.F en de presentaties van de deelnemers. Tijdens het festival kijken de partners of er mogelijk een vervolgtraject georganiseerd kan worden. Dat kan in de vorm van een deelname aan Over het IJ, Oerol en/of Het Debuut van Via Rudolphi.

Te zien

24 april14:00ude Meervaart, AmsterdamTickets route 1Tickets route 2
25 april19:00ude Meervaart, AmsterdamTickets route 1Tickets route 2
26 april19:00u de Meervaart, AmsterdamTickets route 1Tickets route 2

Alle dagen zijn er twee routes met voorstellingen te zien:
Route 1: Voorstelligen van JilviĆ«n, June & Linde en Sia – Meer info
Route 2: Voorstellingen van Sam, Tibaut & Myrthe, Rosa – Meer info