Frascati: NIEUW WERK.: The Lover – Workingmaking Out Bára Sigfúsdóttir – Jochen Stechmann & Matias Daporta Gonzalez

NIEUW WERK. toont het werk van een nieuwe generatie theater- & dansmakers. De voorstellingen & performances worden in een double bill gepresenteerd. Je koopt dus een kaartje voor de hele avond.
Bára Sigfúsdóttir (IS/BE) & Noémie Goudal (FR) – The Lover

Een poëtische performance over de complexe verhouding tussen mens en natuur.

In een beroofd en verlaten landschap doolt een eenzame persoon. Haar kwetsbare lichaam wordt gedreven door een overlevingsinstinct en nieuwsgierigheid naar de transformerende omgeving.

The Lover is een reflectie op onze westerse beschaving, waarin een schijnbaar autonoom functionerende en artificiële economie onze levensstandaard bepaalt en waarin de kloof tussen mens en natuur steeds groter wordt.

In The Lover ontmoet de eigenzinnige bewegingstaal van de IJslandse danseres Bára Sigfúsdóttir het surreële fotowerk van de Franse fotografe Noémie Goudal. Beide makers zijn geboeid door beweging en verstilling en creëerden een scenografie in constante beweging die concrete sporen in de ruimte achterlaat. Ondersteund door de betoverende soundscape van Borko creëren ze een geheimzinnige nieuwe werkelijkheid waar realiteit en fictie, mens en natuur samenkomen.

Jochen Stechmann (DE/NL)/Matias Daporta (ES/NL) – Workingmaking Out

Uitgekleed tot onder je huid. Genot beleven. Opzoek naar de essentie van verlangen. Mislukken.

Twee mannelijke performers vertrekken vanuit Michel Foucault’s concept van zelf-technologie en Jane Fonda’s workout systeem Aerobics en geven een overzicht van hun seksuele geschiedenis. In een speelse confrontatie, doordrongen van intimiteit en bedrog, spiegelen en deconstrueren zij plezier en de praktijk. Workingmaking Out bestaat uit een reeks van experimenten en waarheidsbevindingen, gericht op het verlangen en de integratie van de blik van de toeschouwer.

‘The whole philosophy behind this is a holistic approach to physical and mental well-being. You can achieve a well-proportioned healthy body, not to mention the outward glow that comes from feeling good inside. And remember: Discipline is liberation!’ (Jane Fonda)

Aanvang 20:00
Klik hier voor meer informatie en kaartverkoop

< terug