YoungGangsters

Welkom in het Colosseum van YoungGangsters. De plek waar de drift het overneemt van de ratio. Door middel van livegevechten, spektakel en humor verleiden we het publiek om over zijn morele grenzen te gaan en zich over te geven aan eigen lusten en verlangens. De toeschouwer wordt bij onze voorstellingen keer op keer geconfronteerd met de ethiek van zijn eigen verlangens. De dualiteit die dit oplevert is de tool die we gebruiken om het publiek te verleiden tot het maken van een autonome keuze. Onze artistieke motor is de fascinatie voor de macht van de massa, de orkestratie van de beeldvorming en de waarheid van de meerderheid.

Sinds hun afstuderen aan de Toneelacademie Maastricht in 2009 werken Lotte Bos en Annechien de Vocht als regiecollectief samen onder de naam YoungGangsters. In acht jaar tijd hebben zij een nieuwe theatervorm op de kaart gezet: ‘vechttheater’. In 2011 braken we door met de keiharde ‘trailertrash’ voorstelling When the Shit Hits the Fan. Twee jaar later volgde het oorlogsverheerlijkende The New Rambo Generationlees meer

In 2014 breidde YoungGangsters het thema geweld uit naar groepsmanipulatie, met de onderzoeksvoorstelling Jesus is my Homeboy. Dit was een opmaat naar Guess Who’s Back. In een zinderende happening vol humor, muziek en spektakel verkennen de YoungGangsters hierin de schoonheid van religie en de valkuil van groepsdruk en manipulatie. Guess Who’s Back is een opzwepende all-American kerkdienst die onontkoombaar leidt tot een laatste cruciale keuze.

YoungGangsters ontving in 2013 het Theater Stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In 2014 werden ze met The New Rambo Generation genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs 2014.

MEER INFO:
Zakelijke leiding: Maarten van der Cammen / maarten@viarudolphi.nl, 020-6277555
Publiciteit: Dieke van der Spek / info@ludieke.nl

Lees meer