Via Berlin

Muziektheater dat beroert, prikkelt en verwart

Via Berlin vertelt met een volstrekt eigen vorm van muziektheater persoonlijke, herkenbare verhalen die symbool staan voor universele en maatschappelijke thema’s die ons bezighouden. Oorlog, illegaliteit, ouderdom, de consumptiemaatschappij… de ontwikkelingen in de wereld zetten ons denken op scherp.

Deze verhalen vertellen we niet alleen met nieuw geschreven teksten, maar ook met veel muziek. Omdat muziek iets kan overbrengen wat niet in woorden te vatten is.

Wij beschouwen acteur en muzikant als volkomen gelijkwaardig. De nieuw geschreven teksten geven de contouren van een verhaal, van een plaats en van personages, de beelden en de muziek vertellen de rest.  lees meer

Via Berlin heeft sinds haar ontstaan in 2008 al meer dan 35.000 mensen weten te raken met haar voorstellingen. Vanuit de verschillende podiumkunstdisciplines teksttheater en (klassieke) muziek vonden actrice Dagmar Slagmolen en violiste Rosa Arnold een gezamenlijk doel, namelijk het zelf ontwikkelen en uitvoeren van muziektheatervoorstellingen waarin zelfgeschreven tekst en klassieke muziek zo dicht mogelijk bij elkaar komen. Per productie vullen zij hun tweekoppig ensemble aan met andere muzikanten en acteurs. Naast de artistiek leiders horen regisseur Ria Marks, vormgevers Dieuweke van Reij en Michiel Voet, en muzikaal dramaturg Sytze Pruiksma tot de vaste makers-kern.

MEER INFO:
Artistieke leiding: Dagmar Slagmolen, dagmar@viaberlin.nl, 06-52436930 en
Rosa Arnold, rosa@viaberlin.nl, 06-42812756
Zakelijke leiding: Harm Witteveen, zakelijk@viaberlin.nl, 06-52094322
Publiciteit: Juliska Retra, juliska@viaberlin.nl, 06 – 2096 7587

Lees meer

Nu te zien:

Speellijst: Instant Love

Datum
Locatie
Plaats
Boeken
za 23 feb 20.30
Schouwburg Kunstmin
Dordrecht
wo 27 feb 20.30
Theater De Vest
Alkmaar
do 28 feb 20.15
Theater Speelhuis
Helmond
za 02 mrt 20.00
Theater De Verbeelding
Purmerend
do 07 mrt 20.30
Junushoff
Wageningen
; toon alle