Nicole Beutler Projects

NBprojects realiseert de projecten van choreograaf en curator Nicole Beutler, vaak in samenwerking met andere kunstenaars en organisaties. De initiatieven van NBprojects zijn diep geworteld in het verlangen om voorwaarden te scheppen voor uitwisseling en reflectie binnen een artistieke praktijk die verder gaat dan de grenzen van de gevestigde disciplines. Wat de discipline ook moge zijn, de belangrijkste motivatie ligt in het verlangen om uitgesproken te denken. Deze motivatie leidt tot performances, installaties, boeken, alsmede tot het samenstellen van conferenties, lezingen en festivals.  lees meer

Nicole Beutler (München, 1969) is choreograaf en theatermaker. Na een studie Beeldende Kunst aan de Kunstacademie (Münster en München) kwam zij naar Amsterdam voor de School voor Nieuwe Dansontwikkeling van de AHK, waar zij in 1997 afstudeerde. Nicole Beutlers werk bevindt zich op het grensvlak van beeldende kunst, theater en dans en verhoudt zich altijd tot de wereld. Met minimale middelen en subtiele humor werkt zij aan diep menselijke vraagstukken. Haar voorstellingen zijn op muzikale wijze gecomponeerd. Steeds opnieuw onderzoekt zij de zeggingskracht van de dans binnen de context van performance en theater.
Belangrijke partner-kunstenaars zijn componist Gary Shepherd en lichtontwerper Minna Tiikkainen. Daarnaast gaat Nicole Beutler vaak samenwerkingen aan met kunstenaars uit andere disciplines, zoals concertpianiste Tomoko Mukaiyama, poppentheatermaker Ulrike Quade, schrijfster Magne van den Berg, mimetheatergroep Kassys en filmmakers Helena Muskens & Quirine Racké.
NBprojects is partner associate van ICKamsterdam, het Amsterdamse stadsgezelschap voor de dans. NBprojects is huisgezelschap bij Frascati Theater in Amsterdam, tourt door heel Nederland en op buitenlandse podia en festivals.

MEER INFO
Artistiek: Nicole Beutler / nicole@nbprojects.nl, 06-48330265
Zakelijk: Sanne Boersma / sanne@nbprojects.nl, 06-28474066
Publiciteit: Mayke Klomp / mayke@nbprojects.nl, 06-42330067

Lees meer

Speellijst: LIEFDESVERKLARING (voor altijd)

Datum
Locatie
Plaats
Boeken
wo 12 dec 20.15
Het Nationale Theater
Den Haag
do 13 dec 20.30
Stadstheater Zoetermeer
Zoetermeer
vr 14 dec 20.30
De Lieve Vrouw
Amersfoort
za 15 dec 20.30
Theater De Verbeelding
Purmerend
wo 19 dec 20.30
Theater De Vest
Alkmaar
; toon alle

Speellijst: 4: STILL LIFE

Datum
Locatie
Plaats
Boeken
di 02 apr 20.30
Frascati
Amsterdam
wo 03 apr 20.30 première
Frascati
Amsterdam
do 04 apr 20.30
Frascati
Amsterdam
do 11 apr 20.30
Podium Hoge Woerd
De Meern
vr 12 apr 20.30
Theater Ins Blau
Leiden
; toon alle